"Muncește ca un rob, ordonă ca un rege și creează ca un Dumnezeu" - Constantin Brâncuși

  • POST_BY Mihai Poenaru

 

"Cei ce se afundă în ceea ce în mod pitagoreic, este numit "studiul numerelor" vor învăța să înțeleagă viața și lumea prin intermediul acestui simbolism al cifrelor". Rudolf Steiner.

Numerele sunt simboluri. Ele au încărcături spirituale, au o sumedenie de înțelesuri, au vibrații și calități diferite. Interpretarea acestor calități și vibrații ale numerelor reprezintă fundamentul științelor simbolice, ezoterice. În acest capitol ne vom ocupa de simbolurile, calitățile și vibrațiile numerelor. În timp ce cifra este considerată imaginea, îmbrăcămintea, veșmăntul exterior, reprezentarea grafică, numărul este esența, vibrația din interior, puterea, povestea, misticul, esotericul și aduce în viețile noastre calități specifice.

 

Numărul 1

Reprezentare grafică: 

Punctul (.) Săgeata cu vărful în sus. Principiul expansiunii masculine.

 

Poza Mea IDENTITATE, ACȚIUNE, VIZIUNE

Simbolistica:

Primul număr, masculin, expansionist, activ, de foc. Începutul.

DUMNEZEU. (Dumnezeu = 4 + 3 + 4 + 5 + 5 + 8 + 5 + 3 = 37 = 10 =  1  

Zeul soarelui în Egiptul antic reprezentat de un punct înconjurat de un cerc. (RA = 9 + 1 = 10 = 1)

ADAM (Adam = 1 + 4 + 1 + 4 = 10 = 1). În cadrul cursului de Numerologie vom învăța cum se face trecerea de la litere la cifre și de ce acestea se adună (Reducerea Teosofică). Punctul care aspiră, tinde să devină cerc. Ca o piatră aruncată într-un lac ce produce cercuri concentrice care se propaga aleatoriu dar nu se poate ști unde se termină. Săgeata care este trasă în sus de arc, dar fără direcție. Culoarea roșu, piatra prețioasă: diamant, rubin.

Caracteristici:

Conducătorul, liderul, cel ce se pune în evidență cu ajutorul forțelor proprii. Exigent, autoritar, mental, dinamic, dar și egocentric, agresiv, egoist. Poate fi estompat, oprit de un doi prin inocularea îndoielii, incertitudinii. 

Consiliere:

Cei ce se află sub influența numărului unu trebuie să-și propună un scop, un obiectiv specific, măsurabil, realizabil într-o limită de timp. Li se recomandă să apeleze la prieteni pentru atingerea obiectivului propus, acest lucru este ca o lecție pentru ei.  Bărbatul trebuie să acționeze, să fie conducător, lider, energic, să stăpînească informații despre orice domeniu, să-și estompeze agresivitatea, superioritatea față de ceilalți și ego-ul. Femeile pot deveni foarte active, dinamice, masculine. Ele trebuie să adopte un comportament feminin, să poarte îmbrăcăminte specifică feminină: rochii, fuste, samd, la care să nu lipsească culoarea roșie. Să adopte gesturi feminine, să dobăndească frumusețe fizică și spirituală feminină... Urmarea la cursul de Numerologie.

2

RELAȚII SOCIALE, SENTIMENTE, COMUNICARE


Numărul 2

Reprezentarea grafică:

Un segment de dreaptă cu două capete distincte ( - ). Două puncte unite printr-o linie.

Semnul întrebării. Un fel de seceră. Un cinci inversat.

Simbolistica

Primul număr feminin. Pasiv, de apă. Principiul comunicării de tip emisie-recepție. Două forme de găndire de multe ori opuse, principiile contrariilor, binele și răul, negrul și albul, Yin și Yang, fapta bină și fapta rea, plănsul și răsul, cel ce schimbă stările emoționale. Eva prima femeie (Eva = 5 + 4 + 1 = 10 = 1 ). Un cuplu solid se formează dintr-un bărbat complet (1) o femeie completă (1), nu din două jumătăți. Se poate spune că cele două puncte sunt reprezentate de către bărbat și femeie, iar linia ce îi unește reprezintă canalul de comunicare, de iubire, de dragoste dintre cei doi. Un număr doi poate bloca, poate limita un număr unu. Culoarea oranj, portocaliu. Piatra prețioasă: Opal, diamant. Planeta Luna.

Caracteristici:

Asocierea, comunicarea, empatia, relaționarea, pasivitatea, emotivitatea, sensibilitatea, dar și nehotărărea, meschinăria, falsitatea, răutatea. Principiul feminin se referă la un început și un sfărșit. Totul este dual, ai ajuns în punctul 2, te întrebi dacă nu cumva era mai bine în punctul 1 de unde ai plecat și te întorci, după care repeți. Doi-ul interpretează de multe ori fenomenele, întămplările trăite prin prisma emoțiilor și a îndoielii.

Consiliere:

Bărbatul și femeia care sunt influențați de numărul doi ar fi bine să cunoască la perfecție arta conversației. Este arma lor pe care ar fi bine să o folosească pentru dezvoltarea personală și îmbunătățirea relațiilor sociale. Se simt foarte bine în spatele unui conducător puternic, pot fi cei ce conduc din umbră. Ar fi bine să-și găsească o iubire autentică.


3

CREAȚIA, CUNOȘTINȚE ȘTIINȚIFICE, SUCCESUL


Numărul 3

Reprezentarea grafică:

Triunghiul, prima formă geometrică stabilă. În cuplul primelor numere 1 și 2 apare 3 copilul și astfel se atinge obiectivul, se înfăptuiește creația celor doi. 1 (bărbatul) + 2 (femeia) = 3 (creația).

Simbolistica

Număr masculin, activ, de aer. Principiul energiei procreative masculine. Reprezintă Sfănta Treime: Tatăl creatorul, Fiul mântuitorul și Duhul Sfânt. Multe dintre popoarele antice considerau omul ca fiind format din trei părți: partea fizică, partea mentală și partea spirituală. Numai atunci cănd aceste trei părți erau egale, se considera că omul este perfect. Potrivit Cabalei, omul are 3 suflete: Nefesh, Rouah şi Neshmah. Numărul trei era considerat în antichitate număr perfect. Culoarea galben. Piatra prețioasă safir, turcoaz. Planeta Marte.

Caracteristici:

Număr creator, norocos, acumulează cu ușurință informații, putere de analiză. Duce la capăt ceea ce își propune. Atinge cu ușurință țintele. Face o simbioză între minte și suflet. Este un număr mai mult mental, nu-i place munca fizică. Inventatori, chiar geniali, veseli, artistici, optimiști dar și cicălitori, superficiali, prefăcuți, vanitoși, geloși.

Consiliere:

Este bine ca acești nativi să aibă întotdeauna în vedere trei soluții pentru ași rezolva diversele situații din viață. Chiar și atunci cănd trec printr-un impas al vieții trebuie să ia în considerare trei soluții, să le analizeze și numai după aceea să ia decizii. Cea mai importantă ecuație a vieții lor este: 1 (am un gănd, inițiez ceva, am o idee) + 2 (am o emoție vizavi de acest gănd, comunic) = 3 (iau o hotărăre bazată pe informații, pe cunoașterea mea și de ce nu, pe noroc).


4

Faptă, corp sănătos, muncă fizică


Numărul 4

Reprezentarea grafică:

Pătratul, crucea, construcția. Copilul (3) pleacă din familia lui și își creează propria familie (1). Ia naștere astfel un al doilea triunghi, al său pe lăngă cel al părinților săi. Cele două triunghiuri formează un pătrat.

Simbolistica

Număr feminin, pasiv, de pămănt. Principiul vieții trăite pe pămănt. Reprezintă viața limitată, reîncarnarea, rutina, încadrarea (într-un pătrat). Numărul patru este numărul concretului, realizării practice, numărul celor ce lasă ceva în urma lor, o construcție stabilă în timp, o relație, o ideologie. Reprezintă pămăntul cu toate cele patru elemente ale sale foc, apă, aer, pămănt aflate într-un echilibru perfect. Este simbolul libertății limitate. Culoarea verde. Piatra prețioasă Jasp, agat. Planeta Mercur.

Caracteristici:

Muncitori dar fără inițiativă, responsabili, loiali, practici, serioși, harnici, perseverenți, buni observatori, rezistenți, avănd o sănătate nativă și un sistem imunitar puternic. Însă și încăpățănați, inflexibili, avari, lenți, plicticoși.

Consiliere:

Pot ajunge ușor scriitori, contabili, constructori. Ecuația pe care trebuie să o rezolve în viață este legată de ieșirea din propriul lor pătrat. Dacă nu reușesc, viața lor va fi plicticoasă, vor avea complexe de inferioritate și își vor limita viața afectiv-emoțională.


5

STIMĂ DE SINE, INTUIȚIE, ACTIV


Numărul 5

Reprezentarea grafică:

Pentagrama, cercul cu o săgeată îndreptată în sus. Este semnul lui Marte. Ecuația: 4 (lumea) + 1 (săgeata) = 5 (bărbatul care are un scop). Este reprezentată ca și o stea cu cinci vărfuri, adică reprezentarea omului perfect. Dacă steaua este întoarsă cu vărful în jos este simbolul lui Lucifer și reprezintă disperarea, involuția.

Simbolistica

Număr masculin, activ, de foc. Principiul trăirii plăcerilor vieții din plin. Reprezintă voința omului, dorința de a evada din propriul pătrat, de a se feri de plafonare. Se înrudește cu doi, sunt duali, pătimași, au extreme în comportament dar și dorința de a atinge perfecțiunea. Este prima cifră cu putere creatoare masculină. Este și numărul stimei de sine și al intuiției. Culoarea albastru. Piatra prețioasă jasp. Planeta Jupiter.

Caracteristici

Activi, mobili, întreprinzători, dinamici, sexuali, aventurieri, progresiști dar și impulsivi, desfrănați, instabili. Au capacitatea de a fi naturali, de a trăi din plin plăcerile vieții.

Consiliere:

Trebuie să-și rezolve problemele legate de stima de sine. Nu poți avea puțină stimă de sine sau puțin mai multă. Ori ai stimă de sine ori nu ai. Au nevoie de valorizare de la cei din jur. Potențialul lor este foarte ridicat însă dacă nu este valorizat pot deveni profund deprimați.


6

FAMILIE, BANI, SENZUALITATE


Numărul 6

Reprezentarea grafică:

Pentagrama la răscruce de drumuri. Două triunghiuri în oponență, cel orientat în sus aduce prosperitate, evoluție personală iar cel orientat în jos arată calea răului, a involuției, a degradării. 3 (cunoașterea, creativitatea) + 3 (noroc) = 6 (familie, bani, sexualitate).  Steaua lui David. Simbolul lui Venus. Omul se învărte în cercul din partea de jos a cifrei un timp, după care țîșnește cu putere în sus. Linia curbă din partea de sus a cifrei ne arată că omul se ridică, se dezvoltă, își ia zborul, iese din cerc și poate atinge chiar infinitul.

Simbolistica

Numărul perfect feminin. Prima cifră sexual feminină. Principiul senzual, al plăcerilor corporale, însărcinarea. Reprezintă actul sexual în sine, fecundarea, procrearea, trăirea vieții din plin. Nașterea copiilor înseamnă și perpetuarea speciei umane. Anticii spuneau despre numărul șase că este numărul perfect. Culoarea indigo. Piatra prețioasă Smarald. Planeta Venus.

Caracteristici

Persoane armonioase, liniștite, echilibrate, grijulii, protective, casnice, aranjate, foarte frumoase fizic, romantice, pragmatice, dar și oscilante, trăndave, anxioase, geloase, intolerante, băgărețe.

Consiliere

Pentru a nu pica într-o obsesie financiară trebuie să nu uite de afecțiune, de bunătate sufletească, trebuie să înțeleagă că stima de sine nu depinde de situația financiară. Să nu cadă în capcana șantajului emoțional.


7

ÎNȚELEPCIUNE, CREDINȚĂ, NOROC


Numărul 7

Reprezentarea grafică:

Trecerea de la lucrurile materialiste, lumești la sferele înalte, la divin, la existența religioasă, la apropierea de Dumnezeu.  Ecuația: 4 (fapta, pămăntul) + 3 (direcția spre înainte, spre Dumnezeu, norocul, cunoașterea) = 7 (atingerea scopului, minunea, înțelepciunea). Imaginea este a unui pătrat pe care este așezat un triunghi cu vărful în sus. Adică o casă care are acoperiș cu vărful îndreptat către cer. Materialismul, concretul (casa, pătratul) și ridicarea privirii către Dumnezeu (acoperișul, truiunghiul). Sau: 5 (omul perfect) + 2 (sentimentele, energiile, empatia) = 7 (apropierea de Dumnezeu, perfecțiunea, dorința de a depăți limitele pămăntești).

Simbolistica

Număr masculin, activ, de aer. Simbolul înțelepciunii, al virtuții, al căutării adevărului absolut. Este numărul mistic, al celor care trec peste plăcerile lumești pentru a avea timp să privească spre sferele înalte, spre tainele universului, să poată fi mai aproape de Dumnezeu. Omul care este caracterizat de numărul șapte este cel ce a căpătat înțelepciune din viața trăită, experiențele lui au făcut ca el să devină înțelept. Este omul căruia Dumnezeu îi dă nenumărate experiențe și îl obligă să își însușească lecțiile. Dacă nu, îl ține pe loc sau chiar îl pedepsește. Culoarea violet. Piatra prețioasă Ametist. Planeta Saturn.

Caracteristici

Tainic, singuratic, romantic, visător, ascet, spirit de observație accetuat, enigmatic, nu acceptă jumătăți de măsură, putere psihică accentuată, dar și cinic, rezervat, sarcastic, trist, tipicar.

Consiliere

Trebuie să-și pună ordine în viață și să învețe afecțiunea. Din cănd în cănd să facă și mici compromisuri. Nu toți suntem perfecți.


8

PUTERE SOCIALĂ, SUCCES MATERIAL, BANI


Numărul 8

Reprezentarea grafică:

Două pătrate concentrice dar poziționate la un unghi de 45 grade unul față de celălalt, rezultănd opt colțuri. Optul poate să fie pe verticală sau culcat, adică simbolul infinitului. Reprezintă trecerea de la cele lumești direct în eternitate, la infinit. Opt vine după șapte, adică trăiești o experiență, tragi învățămintele, devii mai deștept, inteligent și mergi mai departe mai bogat material și spiritual, la un nivel mai înalt.

Simbolistica

Cifră pur feminină, activă, de pămănt. Succesul material, cifra echilibrului (4+4=8). Simbolul luptei dintre materie și spirit. Schimbarea stărilor interioare. După ce reușești la un examen, statutul tău social se schimbă, devii medic, inginer, arhitect samd. Intri într-un teatru, starea ta se schimbă. Optul te obligă la o schimbare, este ca o încercare pe care viața ți-o oferă pentru a deveni mai bun. Culoare roz, argintiu. Piatra prețioasă Onix, topaz. Planeta Uranus.

Caracteristici

Omul succesului material, al vieții bune, ambițiosul, ocrotitorul, cel ce este efficient și eficace, concret, măndru, practic, capabil. Însă este și profund materialist, dornic de putere, răzbunător, dominator.

Consiliere

Trebuie să acționeze în armonie pentru a deveni înțelepți. Să iasă afară în spatial liber, să munceacă, să socializeze. Trebuie să facă trecerea de la acumularea averilor, a banilor la dăruirea afecțiunii, a dragostei, a iubirii. Femeile pot deveni exemple de mame, de soții, pot transmite afecțiune, dragoste, iubire la un nivel profund.


9

ADAPTABILITATE, EVOLUȚIE, ALTRUISM


Numărul 9

Reprezentarea grafică:

O pentagramă suprapusă pe un pătrat. Omul perfect (cinci) suprapus, ridicat pe o cruce (patru). Nouă este sfărșitul drumului, măntuirea. Este și numărul iubirii universale 3 x 3 = 9, se înmulțește puterea lui trei (materie, suflet și spirit).

Simbolistica

Cifră masculină, de foc. Reprezintă următorul nivel de evoluție. Dezvoltarea și trecerea la o altă formă de cunoaștere. Nașterea și renașterea în condiții mai bune, mai înalte. Reprezintă deasemenea perfecțiunea intelectuală. Este numărul armoniei mondiale, universale, reprezintă dezvoltarea supremă, spirituală și intelectuală. Culoare Alb, auriu. Piatra prețioasă Ametist. Planeta Neptun.

Caracteristici

Persoanele atinse de vibrația numărului nouă sunt nobile, altruiste, entuziaste, progresiste, extravagante, revoluționare, nonconformiste, avănd o sete continuă de cunoaștere, dar sunt și posesive, egoiste, insistente, geloase, cheltuitoare.

Consiliere

Persoanele trebuie să se înnoiască în permanență. Să facă ceva cu viața lor, să lase ceva în urmă, să le transmită oamenilor învățămintele din experiențele accumulate din viața lor. Să dobândească funcții de conducere, să se ridice pe scara socială. Au abilitatea să conducă și să instruiască mase mari de oameni... Urmarea la Cursul de Numerologie.

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…